‘Puck Futin’ sticker (5 stuks)

10.00

Lukt het niet online?

Je kan de stickers afhalen op het volgende adres:

Leeweg 1
9270 Laarne (na 19u)
+32 (0)491/12.34.38

Of ga je sticker halen bij onze bevriende winkeliers

Toolpunt Vernimmen Wetteren : Moerstraat 29 te 9230 Wetteren

Kafee Shooters bij Timo : Dorpstraat 6 te 9270 Laarne

 

Wil jij ook helpen met de verkoop van stickers vanuit jouw zaak…

Contacteer Manu op 0491/12.34.38

Waar gaat 100% van de opbrengst naartoe?

UPDATE :

HET IS GELUKT : sinds donderdag 31 maart zijn oma en opa veilig in België. Nadat ze met de laatste humanitaire corridor konden ontsnappen uit Rubizhne op vrijdag 25 maart richting Djenpropetrovsk. Vandaar uit konden we treintickets kopen richting Polen Chelm. Na een lange en gevaarlijke reis via Kiev zouden ze op woensdag 30 maart om 03u30 aankomen in het station van Chelm in Polen vlakbij de grens met Oekraïne, waar we hen vanzelfsprekend gingen opwachten. Na heel wat vertragingen kwam de trein uiteindelijk aan om 18u30. De aanblik van alle mama’s met kinderen en de oma’s en opa’s die van de trein afstapten met een blik vol vraagtekens heeft ons enorm geraakt! De weinige zaken die ze bij hebben zorgvuldig gekozen uit noodzaak opgeborgen in kleine zakken en rugzakken laten je beseffen dat ze heel veel hebben moeten achterlaten.

UPDATE 2 :

We kregen ondertussen de bevestiging dat de woning van oma en opa volledig geplunderd en vernield is door brand die is ontstaan na het inslaan van een granaat… Het vertraagt de kans op een eventuele terugkeer aanzienlijk (wat nog steeds hun wens is!).

 

Momenteel kinderen van vrienden nog steeds vast in Oekraïne. We willen ook hen terug naar België krijgen maar dit zal niet simpel zijn. Niet alleen een deel van hun leven laten ze dan achter, maar ook levensnoodzakelijk materiaal, zoals kleding en voeding. Hiervoor gaan we de opbrengst gebruiken.

Als het niet lukt om hen naar hier te krijgen, gebruiken we de opbrengst voor stukjes Oekraïne weer op te bouwen.

Wat zijn onze prioriteiten?

We proberen de oma en opa van onze zoon in veiligheid te brengen. Dit is geen gemakkelijke opdracht, aangezien zij zich in hun woonplaats Rubizhne op 12 km van Sjevjerodonetsk bevinden. De grote stad Loehansk ligt slecht 85 km zuidwaarts en in de regio zijn reeds meerdere steden en dorpen in handen van Russische militairen. Meer dan gewenst gaat het luchtalarm af in de streek en noodgedwongen brengen ze dus heel wat tijd door in een schuilkelder.

Zoals vermeld in de update zijn we na vele pogingen erin geslaagd hen veilig en wel in België te krijgen… maar het was geen dag te vroeg. Ondertussen hebben de Russische militairen zich gehergroepeerd en hun aandacht ligt nu nadrukkelijk op het onder controle krijgen van deze regio. Doordat we nog regelmatig contact hebben met achtergebleven vrienden en kennissen vernemen we dat sinds begin april de situatie in de regio vele malen verslecht is en dat er ondertussen veel onschuldige slachtoffers gevallen zijn.

De zoon van onze vrienden probeert, samen met zijn vriendin de grens te bereiken. Hen hopen we ook zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.

Roebizjne on 13/03/2022 Stop the war in Ukraine
Detail kaart van de zwaar getroffen Donbas regio met aan de rode stip de kleine stad Rubizhne
De straten en huizen van Rubizhne, het stadje van oma en opa zijn volledig vernield door de continue granaat aanvallen. Op 21 april kregen we ook de bevestiging binnen dat ook hun woning volledig vernield en geplunderd is.
Rubizhne kreunt onder de granaat aanvallen en heel wat huizen en appartementen staan in brand. De situatie is te gevaarlijk voor de brandweer om te komen blussen en helpen. De achtergebleven bewoners zitten gedwongen onder de grond in de schuilkelders en kunnen enkel lijdzaam toekijken hoe hun woningen, herinneringen en levens vernietigd worden.
De cover van de spaarpotten van Valentin waarmee hij geld inzamelt voor zijn sticker actie